Virginienii - W.M. Thackeray

-40%
Univers
Brosata (paperback)
4,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Univers
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Virginians
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1859
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1976
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/William_Makepeace_Thackeray#List_of_works
O continuare a romanului 'Henry Esmond', fictiunea istorica a scriitorului englez William Makepeace Thackeray 'Virginienii' (1859) relateaza povestea lui George si Henry Warrington, nepotii gemeni ai lui Esmond.

Despre Virginienii - W.M. Thackeray

George si Henry, cei doi gemeni ai Doamnei Esmond (a domeniului Castlewood din Virginia), sunt foarte diferiti. In vreme ce George iubeste cartile si are o fire serioasa si conservatoare, Henry iubeste sportul, jocurile de noroc (indeosebi jocurile de carti) si are o fire distractiva si relaxata. 
Desfasurata atat in Anglia cat si in Virginia si in timpul razboaielor franceze si indiene din America de Nord si al Revolutiei Americane, actiunea surprinde relatiile gemenilor cu verisorii lor britanici, indeosebi cea dintre Henry si Maria, cu care a promis ca se va casatori, si cu irascibilul Will. George si Henry vor lupta pe fronturi diferite in timpul Revolutiei, George luand partea regalistilor loiali regelui George al III-lea iar Harry devine in cele din urma general, luptand pentru George Washington.
Desi cei doi barbati lupta pe fronturi opuse ale Revolutiei Americane, dupa razboi se vor impaca. Harry va deveni proprietarul domeniilor familiei din Virginia iar George al terenurilor si proprietatilor din Anglia.